Cum scapi de Eroarea 70 la Canon?

0

De curand la camera mea Canon 6D mkII am avut neplacearea de a vede pe ecran mesajul Error 70, asta insemnand ca nu mai pot folosi camera nici pe foto, nici pe video, neputand nici maca sa mai vizionez fotografiile.

In fine, am cautat pe google motivele pentru care apare acest mesaj, iar conform Canon : Err 70: Eroare la captarea imaginii – defect in legatura cu procesarea fotografiei, sau scrierea ei pe card. De multe ori nu este card-ul de vina, dar nu trebuie exclusa aceasta posibilitate.

Canon recomanda sa opresti aparatul, sa scoti bateria, sa demontezi obiectivul, iar apoi sa la pui la loc, insa am incercat toate acestea fara nici un randament.

In final am gasit un program Tornado EOS care iti permit sa accesezi softul camerei si poti sa ii dai resetare la setarile din fabrica, insa desi am urmat toti pasii, nimic nu a functionat pentru mine.

Asa ca, a ramas ultima optiune si cea mai scumpa, aceea de a o trimite la service la Canon, care contra sumei de 325.

Cel putin service-ul a fost destul de rapid, a durat aproximativ o saptamana, iar cei de la Canon au verificat complex camera, au curatat-o, chiar si senzorul in acelasi pret.

Unele persoane sugereaza sa anulezi auto curatarea senzorului, acesta fiind motivul erorii 70.

No Comments

Leave a Reply