Dupa 3 luni cu Canon 80D

2

Salutare,

astazi m-am gandit sa scriu cateva ganduri despre noul meu aparat foto, mult laudatul Canon 80D.

Il am de putin peste 3 luni de zile, iar in timpul asta l-am folosit destul de mult, atat pe foto dar mai ales pe video.

Inainte sa il cumpar, incercasem un mirrorless Fuji XT10, care nu mi-a placut deloc, probabil mirrorless-ul nu e genul meu.

Insa Canon 80D are un senzor APS-C  insa e  super bun  pentru pretul la care vine.

Datele tehnice nu le voi enumara aici insa vreau sa laud aparatul pentru potenta lui in domeniul video, sistemul de focalizare DualPixel este foarte rapid si acurat.

La fotografie e bun, insa mai mult folosesc Nikon-ul D700 care are senzor full frame, iar desi e mai vechi, la calitate foto pentru fisierele RAW nu le putem compara.

Parerea mea e ca daca vrei sa iti achizitionezi un aparat dslr pentru video, vlogging, YouTube, Canon 80D, alaturi de un microfon bun, Rode Videomic Go si o lentila decenta cu o diafragma deschisa poate fi aparatul perfect. Daca vrei mai mult pentru foto, iti recomand sa strangi ceva mai mult si sa iti achizitionezi un Full-Frame, nu vei fi dezamagit.

Probabil singurul minus care l-as da lui 80D e faptul ca nu filmeaza 4K intr-o era in care si un telefon filmeaza 4K, chiar si iPhone-ul me SE.

2 Comments

 1. Salut,

  Ce obiective recomanzi pentru video, pentru acest aparat? Mersi!

  • danniel Author
   July 5, 2020 at 3:31 pm // Reply

   Eu am un 17-40 f4L si 24-70 f2.8L astea doua sunt perfecte pt video. Mai am un Samyang 35mm T1.5 cand filmez in conditii de lumina mai slaba.

Leave a Reply