Nu descuraja, Domnul e cu tine!

În viața noastră, suntem adesea supuși incertitudinilor și încercărilor care ne pun la încercare credința și încrederea în Dumnezeu. Cu toate acestea, atunci când ne simțim cel mai vulnerabili, Biblia ne asigură că Dumnezeu este mereu cu noi și ne va ajuta să trecem prin orice încercare.

Unul dintre cele mai puternice exemple de acest lucru este povestea lui Iosif din Vechiul Testament. În ciuda multor greutăți și suferințe, Iosif a rămas credincios lui Dumnezeu și a fost binecuvântat cu ajutorul divin în timpul încercărilor sale.

În Geneza 39:2-3, citim: “Domnul era cu Iosif și îl face să reușească în tot ceea ce întreprindea. În casa stăpânului său, egipteanul Potifar, Iosif a găsit îndurare și a devenit slujitorul său de încredere”.

Mai târziu, în Geneza 41:39-41, Iosif este ridicat la rangul de guvernator al Egiptului, după ce Dumnezeu îi dezvăluie în mod miraculos interpretarea viselor faraonului.

Această poveste ne arată că Dumnezeu este cu noi prin încercări și ne poate ajuta să găsim puterea și înțelepciunea de care avem nevoie pentru a depăși orice obstacol.

În plus, Psalmul 23 este unul dintre cele mai cunoscute și iubite pasaje din Biblie, care ne amintește că Dumnezeu este cu noi prin orice încercare:

“Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. În locuri verzi mă paște și mă duce la ape de odihnă. Îmi odihnește sufletul meu și îmi conduce pașii pe cărările dreptății, pentru numele Său. Chiar dacă merg prin valea umbrei morții, nu mă tem de nici un rău, căci Tu ești cu mine; toiagul și nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmul 23:1-4).

Aceste cuvinte puternice ne asigură că Dumnezeu este mereu cu noi, indiferent de ce ne rezervă viitorul. Deși viața poate fi plină de încercări și greutăți, putem avea încredere în faptul că Dumnezeu ne va conduce și ne va proteja prin orice provocare.

În cele din urmă, Dumnezeu este mereu cu noi prin orice încercare și putem avea încredere în faptul că El ne va ajuta să trecem prin orice obstacol. În loc să ne temem de viitor, trebuie să ne concentrăm asupra credinței și încrederii noastre în Dumnezeu și să știm că El va fi cu noi mereu. Astfel, vom putea depăși orice încercare și să fim într-o stare de pace și speranță în mijlocul oricărei situații.